Resa hit

Idag finns det mycket att välja på när det gäller att resa till Thailand……Mängder av olika sätt att resa på egen hand eller så kan man helt enkelt ta en charterresa och bara ”följa strömmen”….

Billigaste alternativet brukar vara att boka flyg och hotell separat, alltså inte en charterresa. Dock kan man boka flyg och hotell tillsammans som en paketresa, vilket är positivt för då har man oftast även en ”paketreseförsäkring”. Numera finns det en hel uppsjö av resebyråer på nätet vilket brukar bli billigast om man har lite tålamod och lust att kolla runt. Annars kan man på ”vanligt hederligt” vis fortfarande få hjälp via en resebyrå (även om det inte finns jättemånga fysiska resebyråer kvar). Vad gäller charter kan man åka med bla Ving, Apollo, Fritidsresor och Solresor. 

Som sagt, det finns en uppsjö av resebyråer och jämförelsesajter idag och de som vi själva brukar använda oss av när vi jämför flygpriser är bla Momondo, Flygresor, Skyscanner och Supersavertravel. Ska vi boka även hotell med flyg är Travellink, MrJet, Ticket och Expedia bra sajter. Är man yngre är Kilroy travel en mycket bra sida att använda sig av. Ofta brukar vi leta och jämföra på många siter och sedan även gå in på flygbolagens egna sidor. Många gånger har det blivit billigare att boka direkt hos flygbolaget. Letar vi bara hotell tycker jag att Trivago och Hotelscombined är de två bästa då dom jämför många hotellbokningssajter i en sökning. 

Det finns alltså mängder av bokningssajter och vill man hitta billigt och jämföra är en god portion tålamod inte så dumt att ha….. 

Några av de reguljärflygbolag vi åkt med är Thai Airways, Emirates, Qatar, Cathay Pacific, Turkish Airlines, Swiss och Singapore Airlines. Med Thai flyger man oftast via Bangkok, Emirates mellanlandar i Dubai, Qatar i Doha, Cathay Pacific i London & Hong Kong, Turkish Airlines i Istanbul, Swiss i Zürich & Bangkok och Singapore Airlines i Singapore. Med Emirates och Qatar är det mellanlandning efter ca halva resan vilket kan vara skönt att komma av och sträcka på benen och röra på sig medan man med Thai och Singapore har ca 11 timmars flygning i ett sträck. Av våra erfarenheter tycker jag nog Qatar, Turkish Airlines & Cathay Pacific har varit bäst hittills tätt följt av Emirates och Swiss. Flyger man med något av charterbolagen är det ofta direktflyg till Phuket.

Bra tips att tänka på när man ska ut och flyga

 • Ha på dig bekväma kläder.
 • I stolen – ta av dig skorna och lossa på bälte, eller knäpp upp knappen i byxorna..
 • Sitt inte stilla för länge.
 • Håll igång cirkulationen med stretchövningar och tåhävningar under stolen så att vaderna får jobba, eller promenera i mittgången.
 • Luften är torr i kabinen: drick extra mycket vatten.
 • Var sparsam med alkohol som driver ut vatten ur kroppen.
 • Be om en kudde om du har nackbesvär, en filt om du fryser.
 • Tugga tuggummi eller använd nässpray mot tryck i öronen, eller tryckutjämna genom att hålla för näsan och ”blåsa ut” trumhinnorna.
 • Böcker i mp3-format är mer bekvämt än vanliga böcker eftersom man kan sluta ögonen, luta sig tillbaka och drömma sig bort.
 • Stödstrumpor är inte bara skönt för fötterna – det kan rädda dej från blodpropp också.
 • Uppblåsbar fotpall finns att köpa – bra om du är kort i rocken och vill nå ner till golvet.
 • Tandborste och fuktighetskräm är inte dumt att ha.
 • Sovpaket på långflygningar: nackkudde, raggsockor, öronproppar, ögonbindel och gärna en sjal som värmer.